Kanoktham Massage

Traditionele Thaise Gezondheidsmassage bij u thuis. Of maak een afspraak op mijn praktijk.

Meer informatie

 

Thaise massage is net als bijvoorbeeld acupunctuur een methode om het lichaam te genezen bij ziekte en onbalans. Het is een oude Thaise geneeskunst die samen met spirituele krachten, kruiden en voeding zieke mensen kan genezen en gezonde mensen gezond kan houden.

 

Geschiedenis en herkomst van Thaise massage

Thaise massage wordt al meer dan 2.500 jaar toegepast. Boeddhistische monniken hebben deze vorm van geneeskunde in Thailand geïntroduceerd. 

Het Boeddhisme omarmt het holistische idee van samenhang en harmonie tussen lichaam en geest. De Thaise massage is onderdeel van de eeuwenoude Thaise medische en spirituele traditie.

 

De technieken van Thaise massage zijn van generatie op generatie doorgegeven. Deze massagetechnieken zijn voor het eerst afgebeeld op palmbladeren. Om te voorkomen dat de historische kennis van de Thaise massage verloren zouden gaan, gaf Koning Rama III in 1832 de opdracht de traditie vast te leggen in steen. Deze gegraveerde stenen worden bewaard in de tempel Wat Pho in Bangkok waar je ook de grootste liggende gouden Boeddha ter wereld kan bewonderen.


Zelfs voordat Wat Pho een tempel werd, was Wat Pho het centrum voor scholing in traditionele Thaise medicijnen. Tijdens de restauratie door Rama III zijn er stenen platen met daarin medische inscripties rondom de tempel geplaatst. In 1962 is de school voor traditionele Thaise medicijnen en massages opgericht. Op de muren zijn nog de instructies voor de studenten geschilderd; ze tonen op anatomische afbeeldingen waar zich de energiepunten in het menselijk lichaam bevinden. De studenten leerden de voorschriften van op de muren uit het hoofd. Ook zie je er standbeelden in yogahouding.


Wat doet Thaise massage met je?

Thaise massage zorgt voor complete ontspanning en is daarmee een doeltreffend middel tegen zowel fysieke als geestelijke spanning. Het helpt vermoeidheid te bestrijden en geeft energie. Daarnaast is het werkzaam tegen pijnklachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn. Maar er zijn ook speciale technieken om vrouwen van buik- en menstruatiepijn af te helpen.


 

Thaise massage zorgt er voor dat de bloedcirculatie en het  lymfeklierstelsel geoptimaliseerd wordt. Daarmee resulteert een Thaise massage ook in een beter werkend immuunsysteem en het helpt tegen veroudering. Kortom, het zorgt voor meer vitaliteit en de Thai geloven zelfs dat het levensverlengend werkt.

Na een Thaise massage voel je jezelf als herboren, je hebt veel energie en een heerlijk tintelend gevoel over je hele lichaam. Het effect van een Thaise massage houdt ongeveer drie tot vier dagen aan.


Eigenlijk is Thaise massage een mix van normale massage, yogatechnieken, acupressuur en stretchen. Het doel hiervan is het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken en deficiënties volgens de energielijnen af te voeren. In tegenstelling tot de traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, bevordert Thaise massage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom worden de drukpunten van alle spanning ontdaan. De levensenergie, of Prana, kan zodoende vrij door het lichaam bewegen. 


Meer informatie:  info@kanoktham-massage.nl of maak meteen een afspraak

 
Opbellen
E-mail
Info